Hex Mask UI Icons Arrow Down Arrow Left Arrow Right Arrow Up Brackets Calendar Checkmark Chevron Down Chevron Left Chevron Right Chevron Up Clock Close Connect Copy crown Ellipsis External URL Favorite (off) Favorite (on) Help Home Info Live Mobile Menu Mobile Overflow Paginate Dot (filled) Paginate Dot (empty) Pin Placeholder Icon Play Video Circle Play Video Plus Search Team No-Team-Logo_Fallback_003 Ticket Trophy User Input Video Video Play Icon World X Game Mode Icons Hero Icons Map Icons Platform Icons Social Icons Mobile Discord Facebook Instagram Reddit Twitch Twitter Youtube Weibo WeChat Workshop Icons WorkshopControl WorkshopShare WorkshopInfinite

Protokół startowy Overwatch: wszystkie informacje w zasięgu ręki

Protokół startowy Overwatch: wszystkie informacje w zasięgu ręki

Już niedługo premiera Overwatch! Aby zyskać absolutną pewność, że wszyscy agenci osiągną 24 maja pełną gotowość do desantu, przygotowaliśmy specjalny protokół startowy. Dzięki niemu dowiecie się, czego należy się spodziewać, jak się przygotować i kiedy dokładnie będzie można rozpocząć walkę o lepsze jutro na komputerach PC oraz na PlayStation 4 i Xbox One.

Lista kontrolna misji:


 
ZAKUP GRY

Jeśli jeszcze nie nabyliście egzemplarza gry, możecie zakupić cyfrowe wydanie Overwatch na komputery PC z systemem Windows oraz konsole PlayStation 4 i Xbox One u poniższych sprzedawców:

 

Gracze zainteresowani wersją pudełkową Overwatch mogą zamówić grę w przedsprzedaży w większości sklepów detalicznych oraz u dostawców gier na całym świecie. Zestawienie wspieranych punktów sprzedaży w waszym regionie znajdziecie na stronie www.buyoverwatch.com

Jeśli jesteście zainteresowani edycją kolekcjonerską Overwatch, to musicie pamiętać, że jest to edycja limitowana dostępna wyłącznie w sklepach detalicznych, więc nakład w waszym ulubionym okolicznym lub internetowym sklepie może już być wyprzedany. Zadzwońcie więc lub zajrzyjcie do pobliskich sklepów, aby przekonać się, czy dysponują jeszcze egzemplarzami edycji kolekcjonerskiej!

 
HARMONOGRAM DESANTU

Podobnie jak miało to miejsce w przypadku otwartych beta-testów gry, światowa premiera Overwatch odbędzie się jednocześnie we wszystkich regionach. Poniżej znajdziecie informacje dotyczące dokładnego terminu udostępnienia Overwatch do gry w interesującym was regionie.

Launch-Map_OW_Social_JP.png

EUROPA: AMERYKI: AZJA:

24 maja o godzinie 00:00 BST (czas brytyjski letni)

24 maja o godzinie 01:00 CEST (czas środkowoeuropejski letni)

24 maja o godzinie 02:00 MSK (czas moskiewski)

23 maja o godzinie 16:00 PST (czas pacyficzny)

23 maja o godzinie 17:00 MDT (czas górski letni)

23 maja o godzinie 18:00 CDT (czas centralny letni)

23 maja o godzinie 19:00 CDT (czas wschodni letni)

23 maja o godzinie 20:00 ADT (czas atlantycki letni)

23 maja o godzinie 20:00 BRT (czas brazylijski)

23 maja o godzinie 20:30 NDT (czas nowofundlandzki)

24 maja o godzinie 7:00 SGT (czas singapurski)

24 maja o godzinie 9:00 AEST (czas wschodnioaustralijski)

24 maja o godzinie 1:00 AEST (czas nowozelandzki)

7:00 CST (czas centralny)

8:00 KST (czas koreański) 

8:00 JST (czas japoński)

W Polsce obowiązuje czas CEST (środkowoeuropejski letni). Jeśli potrzebujecie dalszej pomocy z przeliczeniem stref czasowych, zachęcamy do odwiedzenia strony www.thetimezoneconverter.com.

 
INSTRUKCJA DOTYCZĄCA INSTALACJI I GRY

Zanim rozpocznie się wasza warta, musicie wpierw zainstalować Overwatch na wybranej platformie. Każda z nich jest odrobinę inna, tak więc aby gra w Overwatch rozpoczęła się bez przeszkód 24 maja, wykonajcie polecenia zawarte poniżej.

KOMPUTERY PC Z SYSTEMEM WINDOWS:

Krok 1: Jeśli jeszcze tego nie zrobiliście, należy pobrać i zainstalować aplikację Battle.net, po czym ją uruchomić.
Krok 2: Należy stworzyć BEZPŁATNE konto Battle.net lub zalogować się na istniejące konto. 
Krok 3: Należy umożliwić aplikacji pobranie i instalację dostępnych aktualizacji (proces ten powinien rozpocząć się automatycznie).
Krok 4a: Gracze posiadający płytę Blu-Ray z grą powinni dodać klucz gry w zakładce „Zarządzanie kontem”.
Krok 4b: Jeśli nabyliście cyfrową wersję Overwatch w przedsprzedaży, nie musicie wykonywać żadnych dodatkowych kroków!
Krok 5: Należy kliknąć ikonę Overwatch na pasku nawigacji po lewej stronie okna aplikacji Battle.net.
Krok 6: Należy wybrać region z rozwijanego menu: Europa, Ameryki lub Azja.
Krok 7a: Jeśli nigdy wcześniej nie graliście w Overwatch na platformie PC, należy kliknąć przycisk „Zainstaluj”, aby rozpocząć proces instalacji.
Krok 7b: Jeśli graliście już w Overwatch, należy umożliwić klientowi gry aktualizację do najnowszej wersji.
Krok 8: Po zakończeniu instalacji oraz aktualizacji wystarczy kliknąć przycisk „Graj”, aby rozpocząć grę!

SYSTEMY PLAYSTATION 4 (WERSJA CYFROWA):

Krok 1: Należy włączyć system PlayStation 4 i zalogować się jako wybrany lokalny użytkownik. 
Krok 2a: Jeśli wybrano opcję automatycznego pobierania, powinno się ono rozpocząć, gdy tylko gra stanie się dostępna.
Krok 2b: Jeśli nie wybrano opcji automatycznego pobierania, należy przejść do PlayStation Store i wybrać opcję „Szukaj” z menu na górze ekranu. 
Krok 3: Należy wpisać „Overwatch” w polu wyszukiwania.
Krok 4: Należy wybrać z listy wyników wyszukiwania pozycję „Overwatch: Origins Edition”, a następnie kliknąć „Pobierz”.
Krok 5: Po zakończeniu procesu instalacji wystarczy kliknąć przycisk „X”, aby rozpocząć grę!

SYSTEMY PLAYSTATION 4 (PŁYTA BLU-RAY):

Krok 1: Należy włączyć system PlayStation 4 i zalogować się jako wybrany lokalny użytkownik. 
Krok 2: Należy wyjąć dysk z grą Overwatch z opakowania i umieścić go w konsoli.  
Krok 3: Należy postępować zgodnie z instrukcjami na ekranie, aby zainstalować grę. 
Krok 4: Po zakończeniu procesu instalacji wystarczy wybrać ikonę Overwatch i nacisnąć przycisk „X”, aby rozpocząć grę!

KONSOLE XBOX ONE (WERSJA CYFROWA):

Krok 1: Należy włączyć konsolę Xbox One i zalogować się na konto Xbox Live.
Krok 2a: Jeśli wybrano tryb Instant-On, pobieranie Overwatch powinno się rozpocząć, gdy tylko gra stanie się dostępna.
Krok 2b: Jeśli nie wybrano trybu Instant-On, należy przejść do ekranu startowego Xbox One i wybrać „Moje gry i aplikacje”.
Krok 3: Należy wybrać Overwatch w sekcji „Gry” i kliknąć „Zainstaluj”.
Krok 4: Po zakończeniu procesu instalacji wystarczy wybrać ikonę Overwatch i kliknąć „Uruchom”, aby rozpocząć grę!

KONSOLE XBOX ONE (PŁYTA BLU-RAY):

Krok 1: Należy włączyć konsolę Xbox One i zalogować się na konto Xbox Live.
Krok 2: Należy wyjąć dysk z grą Overwatch z opakowania i umieścić go w konsoli.
Krok 3: Należy postępować zgodnie z instrukcjami na ekranie, aby zainstalować grę. 
Krok 4: Po zakończeniu procesu instalacji wystarczy wybrać ikonę Overwatch i kliknąć „Uruchom”, aby rozpocząć grę!

Gra Overwatch zostanie udostępniona do wczesnego pobrania na komputery PC z systemem Windows nie później niż 20 maja (piątek). Można ją już obecnie pobrać na konsolę Xbox One. W przypadku użytkowników aplikacji Battle.net na PC proces pobierania powinien rozpocząć się automatycznie w chwili, gdy stosowna aktualizacja stanie się dostępna. Użytkownicy Xbox One powinni upewnić się, że tryb Instant-On jest włączony.

 
SYSTEMY WSPARCIA: AKTYWNE

Dokładamy wszelkich starań, aby premiera przebiegła jak najpłynniej dla wszystkich graczy, którzy wyczekują Overwatch. Gdybyście jednak potrzebowali pomocy w rozwiązaniu problemów związanych z którymkolwiek z powyższych kroków, lub napotkali błędy w noc premiery, będziemy do waszej dyspozycji na oficjalnym forum Overwatch oraz na @BlizzardCS, zaś kontakt z działem obsługi klienta wymaga tylko kilku kliknięć.

Pamiętajcie też, że najnowsze wieści oraz najświeższe informacje dotyczące gry znajdziecie na kanałach społecznościowych Overwatch na Facebooku i Twitterze.

Do zobaczenia na polu bitwy, słonka! 

Ładowanie komentarzy…

Podczas ładowania komentarzy wystąpił błąd.